Belle Gunnes – en av vår tids värsta kvinnliga seriemördare

Fallet Belle Gunnes är en gåta som fängslat kriminalhistoriens mest hängivna i över ett århundrande. Ingen vet exakt hur många hon mördade och ingen vet heller med säkerhet hennes öde efter avslöjandet den aprildagen 1908.

Brynhild Paulsdattter Storseth,  som var hennes flicknamn, föddes i norska Selbu en grå novemberdag år 1859. Efter en uppväxt i fattigdom emigreade hon, som så många andra, till Amerika i hopp om ett bättre liv – men möjligen börjar berättelsen om henne som en av kriminalhistoriens värsta kvinnliga seriemördare, redan 5 år tidigare.

en man hade hittas död i Selbu 1876, men med tidens teknik var det svårt att fastställa dödsorsak. Det fanns invärtes skador i buken, men hade de uppstått genom sjukdom eller förgiftning?!

Extra intressant så här i efterhand blir historien då det visat sig att mannen var identisk med den person som bara nån månad tidigare hade sparkat gravida Brynhild så våldsamt attt hon fått missfall. Fanns det någon koppling??

Hurdom, Brynhild gick på båten Tasso i Trondheim år 1881 och anlände till Chicago några veckor senare. Vid sin ankomst tog hon sitt nya förnamn Belle – en aningen smaklöst val kan tyckas – och det var nu som hon skulle förverkliga sina drömmar- Hon skulle ”bli nått”, hon skulle bli rik…

Ladda ner och läs hela tidningurklippet här

46 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar