10 Mest hemsökta artefakterna i världen

Forntidens människor hade orubbliga övertygelser när det kom till häxkonst och förbannelser. Flera föremål har dykt upp under århundradena som är förbannade och farliga. Det är de, föremålen som ger otur eller död i en persons liv. Därför förvaras de säkert på ett museum och är förbjudna att röra.

1. Maori Warrior Masks:
Maorierna bodde tidigare i Nya Zeeland. De var ganska populära för att skära ansiktsmasker före strider. Man tror att varje man som passerade under kampen skulle lämna sin själ bakom sig. Sammantaget användes maorimaskerna för att bevara en persons själ. Experter har hittat olika maorimasker som en gång tillhörde de ädla krigarna. De Maori masker i allmänhet tros vara förbannade. Förbannelsen i sig utgör ingen fara för män. Kvinnor som har mens eller är gravida bör dock undvika att röra eller ta på dem eftersom de orsakar skada och orsakar otur. Denna särskilda varning togs ganska allvarligt av ett brittiskt museum som satte upp skyltar om förbannelsen för att varna kvinnor.

2. The Crying Boy:
Målningen av den gråtande pojken blev extremt populär förr i tiden. Målningen replikerades flera gånger eftersom en hel del människor köpte den till sina hem. Under 1980-talet inträffade många husbränder i hus med denna målning. Medan hemmet skulle förstöras, fann man ofta att dessa målningar lämnades oskadda, vilket fick flera människor att tro att hängningen inbjuder till bränder och förstörelse. Det upptäcktes senare att just denna bild var av en föräldralös pojke vars hus hade brunnit ner i en brand.

3. Uluru Rocks of Australia:
Många turister och naturentusiaster besöker Uluru varje år. Det är en märklig klippformation som finns i den australiensiska vildmarken. Det är dock olagligt att föra stenar ut ur landet, men flera människor gör det. De tar vanligtvis en liten bit från Uluru-formationen. Man tror att separering av en del av Uluru från helheten orsakar olycka, främst för att den ligger på den heliga marken. Det märkligaste är att ganska många skickar tillbaka klipporna med ursäktsbrev. De ger otur till den som tar dem.

4. Basanovasen:
Basanovasen från 1400-talet anses vara ett av de mest mystiska föremålen, främst för att den har en lapp inuti som säger ”Se upp, den här vasen ger döden.” Mannen som upptäckte den kasserade sedeln och sålde den oavsett. Den köptes till en början av en farmaceut som dog på cirka tre månader. Nästa ägare var en kirurg som dog två månader senare. Den italienska polisen beslagtog till slut och begravde den i en låda på någon okänd plats.

5. Kvinna från Lemb-statyn:

Den nämnda statyn är också känd som ”dödens gudinna”. Denna staty upptäcktes ursprungligen 1878 och har varit inblandad i flera människors död. Lord Elphont, den första ägaren, dog tillsammans med sin familj inom sex år. Ivor Manucci, nästa ägare, dog tillsammans med sin familj inom fyra år efter att ha mottagit denna staty. Lord Thompson-noel, följande ägare, dog också med sin familj. Statyn donerades slutligen till Royal Scottish Museum.

6. Hope diamanten:
Den nämnda diamanten dök upp för cirka 1,1 miljarder år sedan. Denna speciella pärla uppskattas vara värd 200-250 miljoner dollar. Hoppdiamanten har rest världen över och finns nu på Smithsonian Natural History Museum. Vissa människor hävdar att det är förbannat. Enligt olika berättelser kommer den stora olyckan och eländet att drabba alla som vågar bära den 45,52 karats diamanten. Diamantens offer har upplevt vanära, skilsmässa, död, fångenskap, tortyr, ekonomisk ruin, lynchning eller halshuggning.

7. The Hands Resist Him – målningen
En annan fascinerande men ändå spöklik berättelse omger denna målning av en ung pojke och en kvinnlig docka som står framför ett glasfönster. ”The Hands Resist Him” ​​tillhörde skådespelaren John Marley innan han hamnade på eBay 2000. Säljaren hävdade att den var förbannad. Han nämnde också att den hittades övergiven bakom en gammal vingård. Han uppgav att han tog med den hem, men hans yngre dotter hävdade att figurerna på målningen rörde sig på natten.

8. Ötzis förbannelse:
Det finns en förbannad mumie som heter Ötzi . Mumien upptäcktes ursprungligen i september 1991, i Ötztal-alperna i Italien. Ötzi är en mumie till en man som tros ha levt omkring 3 300 fvt. En glaciär omgav honom efter att han dog av exponering och bevarade hans kropp. När hans kvarlevor grävdes fram dök rykten om en förbannelse upp. Människorna som grävde fram honom dog i våldsamma olyckor. Över sju dödsfall har kopplats till Ötzi, inklusive rättsmedicinaren Rainer Henn som dödades i en bilolycka på väg för att hålla ett tal om ismannen.

9. Busby Stoop Chair:
Enligt berättelserna mördade Thomas Busby sin svärfar, Daniel Auty, 1702. Han straffades och avrättades till slut genom att hänga vid ett vägskäl nära ett litet värdshus. Sagan hävdar också att stolen som tittade på platsen för hans avrättning bär på en förbannelse. Den som sitter på den dör en olycklig död.

 

10. Ring of Silvianus:
Man tror att ringen av Silvianus endast kan bäras av en behandskad tumme. Efter att ha grävts fram pekade ringen på en mystisk historia. Flera romerska tabletter som innehöll referenserna till ringen hittades. En av tabletterna hävdar att den som vågar ta på sig den här ringen så småningom kommer att hamna i svårigheter och smärta.

87 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

ATT MANA UPP EN DÖD

Med en årsgammal hasselqvist göres en krets omkring grafven ,från hvilken du tager mull 3 gånger i din venstra hand .Säg så : Jag manar dig du…

Print Friendly, PDF & Email

The Hands Resist Him – Den hemsökta målningen

Denna nu ökända målning auktionerades ut anonymt på ebay 2000 och hävdade att den var hemsökt och orsakade förödelse för ägarna. I februari 2000 listade en anonym…

Print Friendly, PDF & Email

Kapten Elins förbannelse

På Hooks Herrgård sägs ‘Kapten Elin’ eller ‘vita frun’ som hon också kallas gå igen. Man kan förnimma hennes närvaro då en svag vind sveper förbi inne…

Print Friendly, PDF & Email

Den hemsökta trolltrumman

Under sina vådliga äventyr i Afrika fick Eric von Rosen tag på en mängd kulturföremål från de primitiva stammar han mötte. Många av föremålen hamnade på Rockelstad,…

Print Friendly, PDF & Email

7 Hemsökta dockor

De tidigaste hemsökta dockorna var dockor, effigies och voodooobjekt som skapades av människor för antingen religiösa eller ceremoniella ändamål. Dessa traditionella föremål förvärvades senare av olika civilisationer…

Print Friendly, PDF & Email

Besvärjelser

En besvärjelse är en fras bestående av vissa ord eller satser (formler), som anses besitta en magisk kraft.Den, vilken innehar det rätta ordet, den rätta formeln för…

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Contact Us