#SupportUS

follow us on twitter  Follow us on Soundcloud  Follow us on Facebook
Sidor: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 39

02 jul 2015 - Riskastmordet

Artikel om spökenIntill gamla Oskarshamnsvägen mellan Forsa och Emsfors ligger en hög med gran- eller tallris. Alltid färskt. Så har det varit så länge någon kan minnas. Sägnen för oss tillbaka till en tid av hungersnöd, en tid av vrede och dråp. Barnamord. Tre pojkar i tioårsåldern, kanske bara två, hade skickats ut av sina föräldrar för att tigga mat. Det var kring jul och landet var svårt plågat av hungernöd efter år av missväxt. Vissa påstår att det var vid 1700-talets slut. Andra, jag också, tror att det hände på 1640-talet då det var svåra missväxtår. Enligt 1700-talsversionen kom pojkarna från ett torp vid Forsalid, dock inte båtsmanstorpet. I 1600-talsframställningen kom två av pojkarna från torpet Nybo (rivet torp vid Forsa), och den tredje från backstugan Hällan (eventuellt avses torpet Hällen som ligger nedanför berget Kevershäll).

Read More

01 jul 2015 - Segerstorps Spöket

Artikel om spökenAtt det spökade där vet väl alla Segerstorpsbor. En äldre man som bodde vid avrättningsplatsen har berättat när han såg gruveliga händelser där. En kväll när han tog sin kvällspromenad i dämpat månsken såg han hur en skarprättare med stor yxa högg huvudet av en dödsdömd. Hemska läten hördes, blodet sprutade lång väg och huvudet rullade utför sluttningen mot Heden, l galgen dinglade ett lik svagt för kvällsbrisen. Ögonen hade trängt utanför sina hålor och munnen gapade hemskt. Berättaren kände hur kallsvetten flöt på ryggen och hans hud knottrade sig, tyckte han.

Read More

01 jul 2015 - Avdelning 7

Artikel om spökenAvdelning 7, kallad "Dödens väntrum", var den avdelningen där patienterna med de allvarligaste och många gånger obotliga sjukdomarna låg. Men patienterna och de arbetande på Norra sjukhuset i Västervik, hade fler saker som tydde på att avdelningen var "Dödens väntrum". Det sades att det spökade där, och man hade sett lysen tändas, trots att ingen hade varit där. På platsen där avdelningen låg, fanns på 1100-talet ett nunnekloster, vilket gav upphov till att spöket var en nunna. 

Read More

01 jul 2015 - Ankarströms spöke

Artikel om HerrgårdarSärskilt var montern med kungamördaren Jacob Anckarströms pistoler, dolk och övriga föremål från den ominösa operamaskeraden 1792 i mycket dåligt rykte. Lönnberg hade emellertid en kväll med ett angeläget arbete dröjt sig så länge kvar i sitt forskarrum att alla dörrar hunnit låsas och vaktpersonalen hade lämnat museet, varför enda möjligheten att komma ut var via Livrustkammaren och stora porten, vars lås i motsats till övriga ingångars kunde manövreras utan nyckel inifrån. Redan när han kom i närheten av den stora salen hörde han ett egendomligt slammer och buller där inifrån och blev glad då han trodde att där var någon kvar som höll på med en försenad städning. Klockan var över tolv eller däromkring. Men när han steg in i det väldiga rummet fanns inget ljus och ingen människa syntes till. 

Read More

16 Tecknen på en hemsökelse
Det första steget är att bestämma, så gott du kan, om du verkligen har ett legitimt ärende i en hemsökelse. Inte alla Hemsökelser är likadana, och de kan uppvisa en mängd företeelser. Vissa har en enda företeelse - till exempel en viss dörr smäller stängas som sker upprepade gånger - medan andra består av många olika fenomen, från udda läten till fullt utvecklad uppenbarelser. Här är en ofullständig lista över fenomen som kan tyda på att ditt hus är hemsökt:

Read More

01 jul 2015 - Garpenbergs Herrgård

Artikel om HerrgårdarI herrummet känner någon doften av cigarrök. I det lilla rum som en gång var barnkammare upplever en annan ett vinddrag kring benen från de länge sedan döda barn som fortfarande leker och stojar där. En kvinna är övertygad om att hon känner en mögellukt från det vatten som spillts i det vackra kabinett där slottsfrun Christina von Stockenström en gång ska ha tagit sina bad. Ett medium förklarar att herrgårdens 33 rum är fulla av andar och att en av gengångarna är brukspatron Salomon von Stockenström, hans familj och tjänstefolket som arbetade på herrgården runt sekelskiftet 1800.I

Read More

Sidor: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 39
78 gäster, 0 användare

ÖPPET ARKIV

Häxprocessen

SOLAR ACTIVITY
Status
Status
 

Recent

Reaper Crew