Sidor: 1 [2]

02 nov 2015 - Södertuna Slott

Södertuna SlottDet sägs att älskarinnan till en av de forna ägarna spökar i ett av rummen på Södertuna Slott. Hon fick aldrig vistas utanför sitt rum och fortfarande är hon inlåst där. Flera gäster, oberoende av varandra, som bott i rummet har upplevt konstiga saker. Många har sovit dåligt. Garderobsdörrar har öppnats och stängts. Vissa har skymtat en gråaktig skepnad, andra har fått obehagskänslor när de kommit in i rummet.

Read More

14 okt 2015 - Wiks slott

Wiks slott har anor ända från 1200-talet. Med Wiks Slottlite tur – eller otur – kan man här kanske stöta på slottsspöken inne i slottet och i parken utanför. Flera övernattande gäster på slottet har sett märkliga fenomen. En jättelik kvinnogestalt har visat sig i slottsparken med fotsid kappa och en trekantig hatt på huvudet, ibland stiger hon upp ur vattnet i viken utanför. Man har också vittnat om tunga steg som hörs nere i källaren, vandrar uppför lönntrappan och vidare in i biblioteket...

Read More

14 okt 2015 - Torpa Stenhus

Torpa StenhusEn annan händelse på Torpa stenhus är mer höljd i dunkel.  Det sägs att en riddare av ätten som huserade på Torpa hade två döttrar.  Storasystern var just hemkommen från Danmark och berättade vid återkomsten om att pesten just brutit ut i grannlandet. Fadern blir livrädd, Pesten var fruktad och smittsam.  Mitt natten hämtas storasystern av fadern och förs till ett avlägset rum i slottet. Här väntar redan fyra andra män, utrustade med tegel och murarredskap.

Read More

28 sep 2015 - Snogeholms Slott

Snogeholm och Vita KarinVita Karin är enligt folktro ett spöke på Snogeholms slott. Hon ska ha kallats "Lilla Karin" (Hennes riktiga namn är Karin Jönsdotter) när hon levde och arbetade i slottets matsal i slutet 1700-talet. Hon fick ofta skäll för att hon satte fingrarna i pajerna när hon bar dem. En adelsman hade ett gott öga till henne, vilket fick andra att vilja spela henne ett spratt. De skickade ett falskt friarbrev till Karin, och bad henne komma till en grotta utanför slottet. Karin sydde en brudklänning av sina gardiner och begav sig till möteplatsen.

Read More

28 sep 2015 - Gävle Slott

Gävle SlottTre personer går igen på Gävle slott. Grevinnan Wrangel som syns här och där som en dimmig gestalt och plötsligt försvinner i tomma intet. Den piga som ska ha orsakat slottsbranden 1727 och fortfarande irrar omkring med sin tvättkorg. Och Johan Wattrang som sägs ha avrättats och murats in i källaren vid sekelskiftet 1700.

Read More

07 sep 2015 - Ljungs slott

Ljungs slottCa 2 mil utanför Linköping vid Ljungsbro ligger Ljungs slott som är ett välkänt märke i dessa trakter för de övernaturliga ting som observerats både i nutid och förr i världen. Ljungs slott har varit boplats för von Fersen och Piper släktet. Tiden har satt sina minnen i slottets väggar. En viss dag varje år kan man höra spädbarns skrik från källargolvet där det murades in på grund av att dess mor inte var gift och att det fagra barnets far tillhörde tjänstefolket. Nedanför slottet vid Ljungsjöns kant kan man se slottsfrun vandra dimmiga vårdagar. 

Read More

03 sep 2015 - Svaneholms slott

SvaneholmMånga har upplevt underliga saker på slottet och många har hört om de olika spökena på slottet. Flera artiklar har skrivits om personer som upplevt dessa spökliga händelser och det finns även en utställning på slottet med dockor i naturlig storlek

Read More

Sidor: 1 [2]